Centrum

Stadsdeel Centrum bestaat uit de wijken Benedenstad en Centrum.
foto van vrijwilligers van Stip Centrum
Kaartje van de stad met het stadsdeel Centrum uitgelicht
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/Centrum-Copyright-toestemming-150407-Lars-Kersten-lr.jpg

Niet alleen om te shoppen

Natuurlijk komen veel mensen in het Centrum voor de winkels, de bibliotheek of de caf├ęs. En er wonen veel studenten op kamers. Daarom heeft Centrum als stadsdeel niet echt een wijkgevoel. Je zou bijna vergeten dat er in het Stadscentrum ook nog mensen wonen. Dat is in de Benedenstad wel anders. Daar heerst van ouds nog een wijkgevoel. Wonen in het Centrum heeft veel voordelen: het is er gezellig, alles is dichtbij en er is altijd wat te doen. Het is niet alleen zonneschijn want bewoners in stadsdeel Centrum hebben ook meer last van overlast en criminaliteit dan andere wijken. Ook eenzaamheid is een belangrijk thema.

Waar we aan werken

In Centrum willen we mensen samen brengen. Veel ouderen in de benedenstad komen moeilijk de deur uit en dreigen te vereenzamen. Tegelijkertijd voelen ook veel jongeren en studenten zich vaak eenzaam. In sommige delen van Centrum is er ook armoede. De Stip in Centrum bezoekt mensen thuis. Je kan bij de Stip in het Oude Weeshuis terecht met je vragen. Voor jongeren is er de jongerenStip. De opbouwwerker zet zich in om mensen met elkaar in contact te brengen.

 

Mensen hebben echt het hart op de tong

Opbouwwerker Maarten organiseert activiteiten in het Centrum: “Werken in Centrum is leuk omdat mensen gelijk zeggen waar het op staat. Soms is het ook moeilijk omdat er zoveel passanten zijn. Hoe breng je mensen dan met elkaar in contact? Daar kan ik jouw hulp echt bij gebruiken”.