Bindkracht10.nlLindenholt

Lindenholt

Stadsdeel Lindenholt bestaat uit de wijken ‘t Acker, ’t Broek, Bijsterhuizen, De Kamp, Kerkenbos, Neerbosch-West en Westkanaaldijk
foto van een moeder die naast haar kleine dochter op de fiets rent
Lindenholt
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/VeroniqueFranken04.jpg

Wens: meer tevredenheid

Lindenholt is best een jonge wijk. De wijken zijn rustig en goed bereikbaar. En in het hart is veel groen. Het is een wijk van doeners die hun eigen plan trekken. Wel is er weinig onderling contact. Soms zijn mensen eenzaam. Naast de vele mensen die een goed inkomen hebben is er in delen van dit stadsdeel armoede. Ook vinden sommige jongeren moeilijk hun weg en zijn veel bewoners niet tevreden over hun gezondheid.

Waar we aan werken

Samen met bewoners willen we zorgen dat mensen meer grip op hun leven krijgen. We willen armoede bespreekbaar maken en zorgen dat mensen de weg weten als ze problemen hebben. We gaan meer ontmoetingsmogelijkheden organiseren en letten scherp op of mensen moeite hebben met lezen of schrijven.

 

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Jezelf redden gaat prima samen met samen doen

Jeanine is opbouwwerker in lindenholt: “Mensen in Lindenholt hebben echt zo’n houding van we redden het zelf wel. Én ik zie veel mensen makkelijk even iets doen voor de buurman of -vrouw. Toch zijn er ook veel mensen die het alleen niet redden. En mensen die meer verbinding willen. Ik wil die graag met elkaar in contact brengen. Is dat ook wat jij wil?”