Midden

Stadsdeel Midden bestaat uit de wijken Nije veld, Hazenkamp, Sint Anna, Goffert en Heijendaal
foto van twee vrijwilligers van Stip Midden en een mevrouw die achter een laptop zitten
Kaartje van de stad met het stadsdeel Midden uitgelicht
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/hek1-kl.jpg

Een vreemde mix

De buurten van stadsdeel Midden zijn compleet verschillend. Zo zijn de Hazenkamp en Goffert rustige wijken met veel groen. En heb je het levendige stedelijke van het Willemskwartier en de Willemsweg. Het Willemskwartier en de Kolping zijn na langdurige renovaties helemaal opgeknapt. Opvallend is dat iedereen echt hart voor zijn wijk heeft. Tegelijkertijd is er eenzaamheid en weinig verbinding buiten de eigen buurt. Ook vinden jongeren moeilijk hun weg en ervaart de buurt overlast.

Waar we aan werken

Voor kinderen en jongeren zetten we ons in voor positief opvoeden, bijvoorbeeld tijdens de koffie ochtenden in het OuderKindCentrum. Jongerenwerkers werken aan het aanpakken van gedrag op straat. Bij de Kolpingbuurt en Willemskwartier organiseren we activiteiten voor ontmoeting en verbinding. In alle wijken is taalondersteuning een belangrijk thema.

Activiteitenoverzicht Willemskwartier zomer 2020

Download hier het activiteitenoverzicht in het Willemskwartier tijdens de zomerperiode
Activiteiten Willemskwartier zomer 2020 (PDF)

 

Ik hoop dat mensen de Groenestraat willen oversteken

Opbouwwerker Sonia: “Mensen in Midden leven soms langs elkaar. Het zijn gescheiden wijken. Binnen de wijken weten mensen elkaar wèl te vinden. Het lijkt mij mooi om mensen uit verschillende wijken met elkaar te verbinden. Is dat ook wat jij wil?”