Noord

Stadsdeel Nijmegen Noord bestaat uit de wijken Oosterhout, Ressen en Lent
foto van taalles
Kaartje van de stad met het stadsdeel Noord uitgelicht
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

Nieuwbouw en jonge gezinnen

Noord is de snelstgroeiende wijk van Nijmegen. Er is ontzettend veel gebouwd en tot 2028 komt er nog steeds meer bij. Veel jonge gezinnen trokken en trekken in de nieuwe huizen. In Hof van Holland komen er ook woonvoorzieningen voor ouderen en aangepast wonen. Daarmee is Noord een wijk met een levendig en eigen karakter. Daarbij horen ook eigen problemen. Er zijn veel kinderen en de eerste generatie zijn al jongeren. Voor hen is er nog niet veel te doen. Er gaat veel aandacht naar voorzieningen zoals winkels, horeca en ontmoeting

Waar werken we aan

In Noord werken we aan ontmoeting en het oplossen van de eigen vragen en problemen. De jongerenwerkers kijken met de jongeren wat er zou moeten gebeuren in de wijk. De opbouwwerker ondersteunt initiatieven die de leefbaarheid vergroten in de wijk. Kinderwerkers bieden activiteiten en naschoolse projecten aan en werken wijkgericht samen met scholen, het jongerenwerk, opbouwwerk en partners in de wijk aan een prettige omgeving om op te groeien.

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Noord is een bijzondere wijk

Heb je ideeƫn over vragen over de activiteiten in de wijk? Of wil je gewoon eens kletsen en weten wat een opbouwwerker voor jou als bewoner kan betekenen? Neem contact op met opbouwwerker Paul.