Zuid

Stadsdeel Zuid bestaat uit de wijken: Hatert, Hatertse Hei, Grootstal en Brakkenstein
foto van een jongerwerker met twee jongens in Hatert
Kaartje van de stad met het stadsdeel Zuid uitgelicht
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

Heel verschillend

Stadsdeel Zuid bestaat uit heel verschillende wijken. Zo is Hatert een zeer levendige stadswijk. Grootstal en Hatertse Hei zijn echte woonwijken. Rustig en met veel laagbouw. En Brakkenstein voelt meer als Nijmegen-Oost. Het zijn wijken om lekker te wonen met veel voorzieningen dichtbij. Elke wijk kent ook zijn eigen uitdagingen. Grootstal en Brakkenstein kennen meer eenzaamheid en vergrijzing. In Hatert en Hatertse Hei zijn meer problemen die samen hangen met armoede.

Waar we aan werken

We organiseren ontmoetingsactiviteiten . Ook proberen we mensen aan elkaar te koppelen. Er zijn twee Stips voor vragen. In Hatert maken we ons sterk voor jongeren en het aanpakken van armoede.

 

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Contact begint met de deur open doen..

Hannie is opbouwwerker in Zuid: “Veel mensen willen graag meer contact, maar vinden een eerste stap zetten moeilijk. Daarom ga ik naar de mensen toe. Ik verbind mensen in de wijk met elkaar. Het afgelopen jaar zijn we begonnen met een mobiele buurkeuken en koffie op straat. Wil jij dat een keer mee organiseren in je straat? Neem dan contact met mij op”