Bindkracht10.nlDukenburg

Dukenburg

Stadsdeel Dukenburg bestaat uit de wijken: Aldenhof, Lankforst, Malvert, Meijhorst, Staddijk, Tolhuis, Vogelzang, Weezenhof en Zwanenveld.
foto van twee buurtbewoners (een man en een vrouw) in gesprek
Kaartje van de stad met het stadsdeel Dukenburg uitgelicht
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/Dukenburg-1.jpg

Ook mooi achter de voordeur

Dukenburg is een groene wijk met veel diversiteit. Het is een fijn stadsdeel om te wonen met ruime woningen. De mensen in het stadsdeel worden wel steeds ouder. Daardoor neemt de vraag naar zorg toe. En sommige mensen voelen zich eenzaam. Ook jongeren vragen aandacht. Bureau Leerplicht moet regelmatig in actie komen. In sommige wijken van Dukenburg is er armoede waardoor mensen bijvoorbeeld niet op visite durven.

Waar we aan werken

We willen meer jongeren aan het sporten krijgen en ouders meer betrekken bij de school. We organiseren activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. En letten beter op signalen dat iemand niet goed kan lezen en schrijven. We willen armoede bespreekbaar maken en tegen gaan. Zo wordt het nog mooier in Dukenburg.

 

Opbouwwerker Pieter: “Dukenburg is echt een wijk waar mensen nog verbinding voelen. Natuurlijk zijn er ook problemen, maar veel mensen willen zich inzetten voor de wijk. Heb je een goed idee? Laat het me weten”